Nationaal Park De Maasduinen

De vakantiewoning ligt in het Nationaal Park De Maasduinen in Noord-Limburg. Dit  bos- en heidegebied bevindt zich op een langgerekte hoge zandrug tussen de Maas en de Duitse grens. Het park en de omgeving lenen zich uitstekend voor lange wandelingen, afwisselende fietstochten en mountainbikeroutes en er zijn ook uitgebreide ruiter- en menroutes.

Er zijn maar liefst zeventien wandelroutes, uitgezet met gekleurde paaltjes. Ook vindt u in het nationaalpark het streekpad Maas-Niederrhein en een lokaal wandelroutenetwerk van ruim 200 kilometer.

Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is er te vinden: Nationaal Park De Maasduinen.

De Limburgse gemeente Bergen is de meest ontspannende plek in Nederland om te fietsen. Met het proeven van de sfeer en de geschiedenis van de dorpen in de Regio-Maasduinen in Noord-Limburg, kunt u alle kanten op!

De gemeente Bergen (L) bestaat uit zeven dorpen Afferden, Aijen, Bergen, Nieuw Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi. De gemeente is ontstaan tijdens de Franse Revolutie, aan het eind van de 18de eeuw, uit de heerlijkheden Well, Afferden en Heijen. In 1973 is Heijen bij de gemeente Gennep gevoegd.

De oorlogsjaren

Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag de gemeente maandenlang in de frontlinie. Na de bevrijding was ongeveer 80% van de huizen vernietigd of beschadigd.
De zes parochiekerken in de gemeente waren verwoest en van de tien scholen stonden er nog maar vier overeind.
De kastelen in Heijen en Well werden zwaar beschadigd en kasteel Bleijenbeek in Afferden werd helemaal verwoest.

Bergen, Hart van de Maasduinen

Het grootste deel van Nationaal Park De Maasduinen ligt in deze gemeente. Uitgestrekte bossen, paarse heidevelden, vogelrijke vennen en stuifduinen zorgen voor een gevarieerd landschap. Honderden kilometers wandel-, fiets- en ruiterroutes bieden ontelbare mogelijkheden om de natuur en de dorpen in de gemeente Bergen te ontdekken.

De uitkijktoren Afferden (L)

In de jaren dertig van de vorige eeuw zijn in dit gebied op uitgebreide schaal dennenbomen aangeplant voor gebruik als mijnhout in de Limburgse mijnen. Naarmate de bomen groter werden, ontstond de noodzaak tot bosbrandbestrijding. Daarom werd midden jaren vijftig op het hoogste punt van de gemeente Bergen (33 meter boven NAP) een brandtoren gebouwd. Naar verluidt had de toren een hoogte van ca. 10 meter met bovenop een overdekt platform van ca. 2 meter bij 2 meter. Dit was bereikbaar via een rechte ladderconstructie en bovenin bevond zich een luik.

De Heidepoort boeken?

Maak hier uw reservering via het reserveringsformulier. Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.
Afferden (L)
Beschikbaar
Geboekt
Wisseldag
Wisseldag
Juli 2024
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

"*" geeft vereiste velden aan

Uw naam*
Adres*
MM slash DD slash JJJJ
MM slash DD slash JJJJ
Totaal maximaal 4 personen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scroll naar boven